ROLAND GARROS: Svetlana Kuznecova s finalno zmago še povečala agonijo Dinare Safine!

06.06.2009

PARIZ, FRANCIJA - Nova kraljica rdečega peska je 25-letna Rusinja doma iz St.Petersburga Svetlana Kuznecova, ki je v sobotnem ženskem finalu OP Francije odpravila 1. nosilko Dinaro Safino s 6-4, 6-2.

Drugi ruski finale (prvega sta leta 2004 igrali Anastazija Miškina in Elena Dementijeva) po letu 1891, od kar prirejajo največji teniški peščeni turnir na svetu, je povsem zasluženo pripadel Svetlani Kuznecovi, ki je tu v finalu izgubila leta 2006 proti takrat nepremagljivi Belgijki Justine Henin, Dinara Safina pa je še tretjič pokleknila na zadnji stopnički turnirja za grand slam.

Svetlana Kuznecova je v Parizu nasledila Ano Ivanović

Varovanka hrvaškega trenerja Željka Krajana, ki se je pred enim mesecem po dobrih predstavah zavihtela na vodilni položaj teniške lestvice WTA, ni zdržala pritiska favoritinje in ostaja brez lovorike iz največjih štirih turnirjev na svetu. Ves ta čas se je soočala z očitki, da si ne zasluži številke ena prav zaradi neosvojenega grand slama, ki se bodo po današnjem porazu verjetno še stopnjevali. Povsem neobremenjena je na osrednje igrišče Philippe Chatrier prišla Kuznecova, ki je v svoje vitrine že pospravila pokal iz OP ZDA leta 2004, odigrala po svojih najboljših močeh in zmanjšala razliko v medsebojnih dvobojih na 6-8.

Svetlani Kuznecovi je pokal izročila legendarna Steffi Graf

Uvodoma sta si igralki izmenjali brejke, nato pa v nadaljevanju dvoboja prikazali 'revolveraško' predstavo z več napakami kot 'winnerji'. Izmenjave udarcev iz osnovne linije so si sledile ena za drugo, manjkal pa ni tudi drop-shoto in volej. 24-letna Safina je bila nekoliko bolj nervozna in že v osmi igri naredila četrto dvojno napako, trojno brejk priložnost pa je Kuznecova le obrnila sebi v prid ter po pol ure prišla do servisa za zmago v prvem nizu (5-3). Nepopustljiva Moskovčanka se ni predala in ji vrnila milo za drago ter brez izgubljene točke prišla do ribrejka, a to je bil račun brez krčmarja, saj ji je leto starejša Kuznecova še tretjič odvzela servis in dobila prvi niz  6-4.

Dinara kar ni mogla verjeti, da je spet 'zmrznila' v finalu turnirja za grand slam

V drugem nizu je prvopostavljena Safina poskušala z napadi, a se je Svetlana Kuznecova odlično ubranila, v 6. igri pa ukradla servis Dinari. To je bil tudi odločujoči brejk dvoboja, saj je Safina, ki bo julija igrala tudi na portoroškem turnirju, izgubila začetni udarec tudi v 8. igri, na zaključno žogo pa ji je uspela celo dvojna napaka. Več kot očitno je bilo, da je Moskovčanka še enkrat več 'zmrznila' v samem finalu največjih turnirjev na svetu.

Finale si je ogledal tudi ustanovitelj Microsofta Bill Gates

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2009
Pariz, FRA
Maj 24 - Junij 7, 2009
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(7) Svetlana Kuznecova (RUS) d. Dinara Safina (RUS) 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete